Kuller, glutenfrit valnøddebrød, grøntsager
Tina Klitgaard

Tina Klitgaard

Kostvejleder & Livsstilscoach

Kuller på tallerkenen

Nogen mener at man får kuller af at bo på en lille ø som jeg gør, men her i huset er kuller noget vi spiser med velbehag.

Kuller på tallerkenen med “genbrugs” grønt og glutenfrit valnøddebrød…
Nogen mener at man får “kuller” af at bo på en lille ø, som jeg gør. Her i huset er kuller noget vi spiser 😉

Gårsdagens menu blev bla. kreeret af forårsløg der blev brugt for 2. gang. Dvs. at de nederste 3 cm af stilken samt rødderne fra de tidligere købte forårsløg var blevet sat i en potte med jord i haven og derved havde vokset sig til lækre grøntsager igen. Lige til at skære af og bruge. Løgplanterne er blevet dejligt kraftige i smagen af at have stået i haven det meste af sommeren. De kunne også bare have været sat i et glas vand i køkkenvinduet, da de også her ville have vokset videre.

Fintsnittede blade fra sankthansurt blev valgt som det lidt søde indslag til retten, da de smager som ærtebælge. Sankthansurt er en staude som kan vokse i haven år efter år. Ud over de lækre sprøde blade, kan blomsterne pryde bordet med sin dekorative farve. Stauden kan fint klare vores klima med let frost om vinteren.

Gul squash skåret i tern, blev valgt for det fine farvespil i retten, samt for ekstra fyld.
Bimi – som er en krydsning af broccoli og asparges kom også med da de er knasende sprøde og lækre når de blot er vendt på panden i lidt olie og Læsø salt.
Dertil lidt kuller (fisk) vendt i havremel, krydret med gærflager (giver en let ostesmag) og Læsø salt.
Og lidt sovs, som blev lavet på smørbar plantemargarine, havremel, gærflager og risdrik.

Tilbehøret blev et nybagt GF brød med valnødder og nigellafrø.

Glutenfrit valnøddebrød med nigellafrø

Tænk altid gerne grøntsager på tallerkenen først, og derefter hvad du skal evt. skal have til. På den måde er det lettere at få det grønne med i sin hverdagskost. Er det grønne snittet op på forhånd gør det bare madlavningen endnu lettere.
Tænk grønt når du skal planlægge dine indkøb og gør det nemt for dig selv at leve sundt.

Del dette blogindlæg

Del på facebook
Facebook
Del på email
Email
Scroll til toppen