Skyggecoaching

Jeg hjælper dig, der:

 –  ønsker mere ro og balance, både mentalt og i kroppen.
 – “sidder fast”, eller som er udfordret på et eller flere punkter i dit liv.
 –  ønsker et liv med mere overskud og færre konflikter i hverdagen.  

Jeg tilbyder skyggecoaching til enkeltpersoner eller grupper, alt efter aftale.
Kontakt mig her

Få kendskab til dine lyse og mørke skygger, samt integration af dine skygger.

Den eneste, du kan ændre, er dig selv, – og når du ændrer dig, vil verden omkring dig ændre sig. 

I det øjeblik, du ser og accepterer det i dig selv, som du reagerer på hos andre, forvandler relationen sig på magisk vis.

Du skal derfor ikke længere kæmpe eller bruge energi på, at få hverken dig selv eller andre til at være anderledes.

Skyggearbejde er utroligt effektivt værktøj. Gennem mit arbejde med skyggersider, har jeg oplevet , hvordan mit liv har ændret sig. Ændringen er sket i takt med at jeg er blevet bevidst om mine egne skyggesider og har taget dem til mig. Og nej, det har ikke altid været en nem opgave, men det er det hele værd.

Jeg har følt det fuldstændig uacceptabelt, at sider jeg ikke selv kunne holde ud hos andre, skulle have noget med mig selv at gøre. Men jeg har hver gang opdaget, at det lige præcis handlede om en side af mig selv, som jeg ikke kunne se og acceptere. Først når jeg spurgte mit hjerte til råds om hvad denne side havde givet mig positivt, blev det tydeligt, at denne side faktisk havde været en særdeles konstruktiv hjælper i mit liv.   

 

Der er mennesker, der har brugt mange år og mange penge på at finde lykken og optimere sig selv og deres liv. De er nærmest skolet i at tænke positive tanker, tage ansvar og være bevidste. Alligevel er det som om de gode intentioner blegner, og oplevelsen af balance, helhed og selvværd udebliver. Og det er der en årsag til! Her starter skyggearbejdet!

Kontakt mig her

 

 


Læs mere om skygger:

 

Hvad er skygger?
Dine skygger er de sider af dig selv, som du ikke vil vedkende dig. Den del af din personlighed, du ikke kan rumme. Dine skygger er de personlighedstræk, du gør alt for at skjule eller undgå at være. Du kan genkende dine skygger, når du reagerer kraftigt på andre, der gør noget, du har svært ved at acceptere.

Kompensation og konsekvenser
Forestil dig for eksempel, at du gør alt for ikke at være trist eller ked af det. Du kompenserer – er måske i stedet glad og imødekommende.

Det er lettere og nemmere for dine relationer at kapere, Hvad er så problemet? Problemet er, at det får konsekvenser for dig.

Konsekvenser der viser sig ved, at du ikke er den, du egentlig er. Du bliver ubalanceret og dybest set endnu mere trist.

Som badebolde
Du kan sammenligne de personlighedstræk, du ikke vil vedkende dig med en badebold, som du presser ned under vandet. Det er besværligt, men det kan sagtens lade sig gøre. Problemet opstår, når du i et øjeblik mister fokus, og badebolden vil hoppe op igen. For her laver badebolden for alvor ravage. Den sprøjter vand i hovedet på dig, og er irriterende synlig, og alle vil kunne se, hvor meget den “larmer”. Det er fuldstændigt lige sådan med dine skyggesider. Holder du dem væk, vender de tilbage på uheldige tidspunkter, og giver dig endnu mere besvær.                                       

Lyse skygger
Du finder dine lyse skygger ved at være opmærksom på…

hvad du bliver fascineret af hos et andet menneske?
hvad beundrer du?
hvad drømmer du om at gøre, hvis du levede et andet liv?

Det, du bliver tiltrukket af, er dine lyse skygger. Personlighedstræk du selv rummer, men som du ikke udlever, da det ikke er blevet anerkendt og fremelsket.

Mørke skygger
Dine mørke skygger finder du ved at være opmærksom på, hvor du reagerer negativt på andres adfærd. Der, hvor du forarges, bliver irriteret, vred og frustreret. Din negative reaktion på en anden persons adfærd vil kunne fortælle dig rigtig meget om, hvad du selv holder væk.

 

Hellere være hel end god
Vil du opleve balance, styrke, helhed og selvværd i dit liv, så er vejen brolagt med andet end positive tilkendegivelser og dét at finde dine ressourcer og optimere det, der virker. Det er fint, men der mangler noget. Der mangler nemlig halvdelen af dig selv! Når du kun har fokus på det, der er optimalt, det positive, det der virker, vil du højst sandsynligt opleve en ubalance og en følelse af, at du ikke er ægte og ikke er hel.

Du er din egen modpol
Du har nemlig også en modpol til det positive, du er temmelig sikkert også egoistisk, usikker, doven, vred, irritabel osv. Disse personlighedstræk er lige så rigtige og lige så meget dig, som dine positive sider. Kan du ikke være ved, at du også er dine negative personlighedstræk, kan du reelt ikke rumme halvdelen af dig selv. Og hvordan vil du finde din balance, når du ikke vil anerkende halvdelen af dig selv?

Ægte selvværd handler om at elske den du er – fuldt og helt – både det, der er fantastisk og det, der er mindre beundringsværdigt. Begge sider er dig!

Find din egen balance
Så pointen er, at det er langt bedre, sundere og givende at finde balancen i alt det, du er, end at forsøge at være perfekt og god. Selvværdet lider, når du undertrykker sider af dig selv, du ikke kan lide og slår dig selv i hovedet med det du gør, siger, tænker, som du ikke synes er optimalt.

 

Kontakt mig her

 

Scroll til toppen